ABD, Çip Araştırması ve Üretimi İçin 50 Milyar Dolar Ayırıyor | GsmGezgini
Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

ABD, Çip Araştırması ve Üretimi İçin 50 Milyar Dolar Ayırıyor

TeknoCan

TeknoCan Bilişim
Emekli
Katılım
20 Eki 2015
Mesajlar
2,051
Tepkime puanı
293
Puanları
83
Konum
bursa


ABD, çip kıtlığının önüne geçmek için önemli bir yatırım hamlesi planlıyor.
ABD Başkanı Joe Biden, 2 trilyon dolarlık bir altyapı yatırım paketi için düğmeye bastı. ABD imalat sektörünü desteklemek için 300 milyar dolar ayrılırken, bunun 50 milyar doları yarı üretken üretimi ve araştırması için kullanılacak. Bu anlamda ABD, çip tedariği konusunda yaşanan sıkıntıların da önüne geçmek istiyor gibi gözüküyor.

Biden, Reuters’ın haberine göre üst düzey Beyaz Saray yetkilileri ve yaklaşık 20 büyük şirketin üst düzey yöneticilerinin otomotiv endüstrisini ve teknoloji şirketlerini rahatsız eden küresel bir yarı iletken kıtlığına odaklanacakları bir toplantıda, üretimi yeniden inşa etme çabasını vurgulayacak.

ABD’nin bu yatırım hamlesinde ayrıca Ticaret Departmanı’nda yerel endüstriyel kapasiteyi izlemek ve kritik malların üretimine yönelik yatırımları finanse etmek için de yeni bir ofis oluşturulacak. ABD’de iş yaratmak ve pandemilerin neden olduğu ciddi iş kayıplarını önlemek için de tıbbi karşı önlemler ve biyo-hazırlık ve biyogüvenlik üretimine odaklanılması planlanıyor.

Ek olarak arabalar, limanlar, pompalar ve temiz malzemeler gibi sektörlerin yanı sıra gelişmiş nükleer reaktörler ve yakıt gibi kritik teknolojilerde yeniliği mümkün kılan federal tedarik yoluyla temiz enerji üretimine hızlı bir başlangıç yapmak için 46 milyar dolar ayrılıyor. Temiz enerjiye sıkça vurgu yapılması dikkat çekiyor. Sanayisizleşme ve yetersiz yatırım nedeniyle toplulukların zarar görmesine yardımcı olmak içinse bölgesel inovasyon merkezlerine 20 milyar dolar yatırım yapılacak.

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü’nde (NIST), gelecekteki rekabet gücü için kritik öneme sahip teknolojileri ve yetenekleri geliştirmek istenirken ulusal küçük işletme kuluçka merkezleri ve inovasyon merkezleri ağı oluşturan programlar da bütçeden pay alacak.

Diğer taraftan, TSMC 100 milyar dolar yatırım ile yonga sıkıntısını çözmeyi hedefliyor.​
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap
Lütfen dikkat !!!

"sssdsdsf" Tarzı cevap ve yorumlar yazılması yasaktır!

( Flood ) ard arda cevap ve yorumlar yazılması yasaktır!

Bu tip yorum ve cevap yazanlar uyarılmaksınız Süresiz uzaklaştırılacaktır!

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar