Rehber - Akıllı Telefonlarda Olması Gereken 7 Özellik | GsmGezgini
Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rehber Akıllı Telefonlarda Olması Gereken 7 Özellik

TeknoCan

TeknoCan Bilişim
Emekli
Katılım
20 Eki 2015
Mesajlar
2,051
Tepkime puanı
291
Puanları
83
Konum
bursa
Akıllı Telefonlarda Olması Gereken 7 Özellik


Yeni bir telefon alırken çoğu zaman kararsız kalırız. Birçok marka, model ve özellikleri eleyip iki veya üç telefon arasından tercih etmemiz gerektiğinde bile zorlandığımız zamanlar olur. Çünkü isteriz ki alacağımız telefon hem bütçemize uygun olsun hem de son çıkan özellikleri barındırsın. Tabi, böyle düşünmek de en doğal hakkımız.

Siz de yeni bir telefon alırken kararsız kalanlardan iseniz telefonunuzda bulunması gereken özellikler konusunda hazırlamış olduğumuz tavsiyelerimiz işinize yarayabilir.

1- Kameraya Hızlı Erişim

Günümüzde kameralar, akıllı telefonların olmazsa olmazlarından. Öyle ki telefon alırken en çok kamera özelliklerini merak ederiz ve tercihimizi ona göre yaparız.

5aedb3041187b.jpeg


Anlık çekeceğimiz fotoğraflarda kameraya hızlı bir şekilde erişmek çok önemli. Bu nedenle kamerayı açmamızın çok uzun sürmemesi gerekiyor. Aksi halde anlık yakalamak istediğimiz kareleri kaçırabiliriz. iPhone’un bu konuda başarılı bir iş çıkardığını söylemek mümkün. Kamerayı açmak için ekranı sola doğru hızlı bir şekilde kaydırmanız yeterli. Telefonlarda bu tarz kısa yolların bulunması bizlere büyük bir kolaylık oluyor.

2- Bildirimlere Hızlı Erişim

Önemli bildirimlere hızlı ve kolay bir şekilde erişebilmek oldukça önemli. Telefonunuzu elinize aldığınızda, kimlerin mesaj attığını veya aradığını, telefonunuzda kalan şarj miktarını hemen görmek isteyebilirsiniz. Bazı kullanıcılar da daha farklı özellikler tercih edebiliyor. Samsung ve Motorola, gelen bildirimleri ve telefonun kalan şarj miktarını hemen görmenize imkan sunuyor. Ayrıca telefonunuzun ekranını istediğiniz gibi de özelleştirebiliyorsunuz.

5aedb3041a1e5.jpeg


3- Toza ve Suya Karşı Dayanıklılık

Gün içerisinde telefonlarımız en çok toza maruz kalıyor. Bir de sıvıyla temas ettiğinde iş biraz da can sıkıcı olabiliyor. Bu nedenle kullandığımız telefonun toza ve suya karşı dayanıklı olması önemli.

5aedb30422017.jpeg


Son dönemde çıkan birçok akıllı telefonda, toza ve suya karşı dayanıklılık özelliği bulunuyor.

4- Mobil Ödeme Desteği

Ne yazık ki bu teknoloji henüz yaygın olarak kullanılmıyor. Ancak bu ödeme yönteminin hayatımıza girmesinin çok uzun sürmeyeceği kesin. Bu nedenle yeni bir akıllı telefon alırken mobil ödeme desteği sunan telefonları tercih etmek daha akıllıca olacaktır.

5aedb30428d4f.jpeg


5- Stereo Hoparlör

Akıllı telefonların sahip olması gereken bir diğer önemli özelliği de kalitesi ses imkanı. Özellikle telefonumuz ile müzik dinlerken kaliteli bir hoparlörün olmasını tercih ederiz. Bu durumda stereo hoparlör özelliğine sahip telefonlar işimize oldukça yarayacaktır.

5aedb304305d2.jpeg


6- Güçlü Bir Batarya

Çok fazla parlar ödediğimiz akıllı telefonlarımızın bataryalarının güçlü olmasını hepimiz istemişizdir. Çoğu zaman telefonumuzun şarjının az olması ve şarj edecek bir yerler aramanın ne kadar sinir bozucu bir şey olduğunu hepimiz biliriz. Üreticilerin bu konuda bize yardımcı olmalarını ve şarj endişesi duymadan kullanabileceğimiz akıllı telefonların olmasını hep istemişizdir. Bu nedenle yeni telefon alırken bataryasının güçlü olduğuna dikkat etmek gerekiyor.

5aedb30438021.jpeg


7- Kablosuz ve Hızlı Şarj

Kablosuz ve hızlı şarj özelliği akıllı telefonlar için bir kolaylık ve rahatlık. İlerleyen dönemde daha yaygın hale gelecek olan bu özellikler, akıllı telefon alırken tercih edilmesi gereken özellikler arasıda yer alıyor.

5aedb3043ed77.jpeg
 

enversongurr

Yeni Kullanıcı
Katılım
29 Eyl 2021
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Konum
GB
Web sitesi
meettomy.site
Turn casual moments into unforgettable dates – choose the best casual dating site!
Authentic Maidens
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap
Lütfen dikkat !!!

"sssdsdsf" Tarzı cevap ve yorumlar yazılması yasaktır!

( Flood ) ard arda cevap ve yorumlar yazılması yasaktır!

Bu tip yorum ve cevap yazanlar uyarılmaksınız Süresiz uzaklaştırılacaktır!

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar