Haber - Samsung İlk Zns Ssd’yi Piyasaya Sürdü | GsmGezgini
Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haber Samsung İlk Zns Ssd’yi Piyasaya Sürdü

  Murat Teknik

TeknoCan

TeknoCan Bilişim
Emekli
Katılım
20 Eki 2015
Mesajlar
2,050
Tepkime puanı
306
Puanları
83
Konum
bursa
Konu Sahibi

Samsung, çift bağlantı noktalı Zoned Namespace teknolojisine sahip ilk SSD’lerini resmen tanıttı.​

Samsung, Zoned Namespace (ZNS) teknolojisine sahip ilk SSD olan 2,5 inç PM1731a’nın piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Yeni SSD, ZNS teknolojisinden yararlanarak kullanıcılarına bulut ortamlarında, veri merkezinde ve depolama sunucusunda daha uzun kullanım ömrü sağlıyor. ZNS teknolojisi, verilerin erişim sıklığına ve kullanımına bağlı olarak gruplandırılmasını ve SSD içinde bağımsız alanlara depolanmasını sağlıyor.

Yeni depolama aygıtı, özellikle yazma işlemlerinin sayısını azaltma yeteneğine sahip. Bu da sürücünün, yazma amplifikasyon faktörü (WAF) azaltıyor. Şirket, , WAF değerinin düşük oluşunun SSD’nin verimini ve dayanıklılığını artırdığını belirtiyor. Bu nedenle Samsung, bu özelliğin geleneksel NVMe SSD’lere kıyasla, sürücü dayanıklılığını dört kata kadar artıracağını iddia ediyor.

Samsung ZNS SSD


Samsung Electronics Bellek Yazılım Geliştirme Ekibi Kıdemli Başkan Yardımcısı Sangyeun Cho da yaptığı açıklamasında, Samsung’un yeni ZNS SSD’lerinin, sunucu SSD’lerinin güvenilirliğini ve ömrünü önemli ölçüde artırabilecek yeni bir teknoloji olduğunu belirtmiş. Ayrıca açıklamasının devamında, Samsung’un farklı depolama çözümleri sunma taahhüdünü yansıtması bakımından, yeni teknolojinin öneminden de bahsediyor. Bununla birlikte Cho, yeni nesil ZNS sürücülerinde, QLC NAND teknolojisinden yararlanmayı planladıklarını da bildiriyor.

Samsung’un altıncı nesil V-NAND teknolojisi ile inşa edilen 2,5 inç PM1731a SSD, 2 TB ve 4 TB modelleriyle birlikte satışa sunulacak. SSD, çift bağlantı noktasına sahip ve bu da sürücünün, sürekli işlemler için tamamen erişilebilir olmasını sağlıyor. Samsung, bu durumun arıza süresini de en aza indireceğini iddia ediyor.

Son olarak, Samsung’un henüz fiyat bilgisini ve kesin lansman tarihini açıklamadığını belirtelim. Ancak şirket, 2021’in ikinci yarısında ZNS SSD’lerin seri üretimine başlanacağını bildiriyor.​
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap
Lütfen dikkat !!!

"sssdsdsf" Tarzı cevap ve yorumlar yazılması yasaktır!

( Flood ) ard arda cevap ve yorumlar yazılması yasaktır!

Bu tip yorum ve cevap yazanlar uyarılmaksınız Süresiz uzaklaştırılacaktır!

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar