yok işe yaramıyor süs olsun diye konuyu açtık
Böyle yakışıksız bir cevaba gerek yoktu!
Evet anlattığınız adımlar ile doğrudan işe yaramıyor ki ben bir daha detay arama yaptım ve çalıştırmak epey zaman aldı. Olur da başkalarının da işine yarar diye not bırakıyorum;
QFIL ile doğrudan çalıştırırsanız sürekli hata veriyor ve download işlemi başarısız oluyor. Sahara hatası başta olmak üzere birçok config erişim eksikliği nedeniyle hata veriyor ve işlem fail ediyor.
Bu nedenle;
1-
(QPSTTOOL . COM) adresinden veya güvenli bir adresten(Xiaomi Tools gibi)
QPST Tool tam sürüm paketi indirip bilgisayarınıza kurun.
(Lütfen VirusTotal sitesinden dosyaları taratmayı unutmayın!)
2- QPST Tool içinde QFIL dahili olarak geliyor. Akabinde ilgili kurulum dizinini(ProgramFilesX86>Quallcom) bulun veya sistem menüsünden bulun ve QFIL'i "
yönetici olarak" çalıştırıp ilk gönderideki configleri görseldeki gibi QFIL'e tanıtın, Download yapın.
3- Olur da "Switch to EDL" hatası verirse USB kablosunu çıkarıp Ses AÇMA + Ses KAPATMA + Güç Tuşu + Ana Ekran tuşuna aynı anda 10 saniye kadar basıp açılış sesi-titreşim duyduğunuzda güç tuşunu bırakıp bir süre bekleyip tüm tuşları bıraktıktan sonra yeniden Ses Açma + Ses Kapama tuşlarına basıp USB kabloyu takarak QFIL'e Select Port seçimi ile Z10'u tanıtın ve ilgili Download işlemini yapın.